onsdag 2 oktober 2013

Indisk Daal

Igår lagade pappa middag, ett recept han hade hittat i Hemköps utskick. Efter min första tugga kände jag hur det började rycka i kinderna, och insåg att det var mitt ansikte som ville producera ett leende. Så gott var det.


Indisk Dal

Du behöver
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd chili, urkärnad och hackad
1 msk färsk ingefära, riven
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk gurkmeja
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 hönsbuljongtärningar
3 dl röda linser
En skvätt grädde

Gör så här
1. Hetta upp olja i en panna och fräs vitlök, lök, chili och ingefära utan att det tar färg
2. Tillsätt kryddorna och låt fräsa någon minut under omrörning
3. Häll i tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningar, rör om och låt koka upp
4. Tillsätt linserna och låt sjuda under lock c:a 10 min tills linserna är mjuka.
5. Klart

I ursprungsreceptet blandar man i slutet ner lite färsk bladspenat och koriander. Grädden är också ett påhitt från pappa, men man kan lätt experimentera med detta recept. Servera gärna med naan bröd, och toppa med lite yoghurt. Jag kan också tänka mig att det skulle vara gott med lite pressad citron över, eller koriander, om man nu gillar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar